Ässä-arpa

Ässä-arpaSampo on Ässä-arvan nettikilpailija.

Sampoa voit pelata Hopa:ssa, josta saat 5€ ilmaiseksi arpojen kokeiluun.

Siirry Hopaan

Ässä-arpa on perinteikäs Veikkaus Oy:n suomalainen arpa. Ässä-arpaa on raaputettu jo vuodesta 1981, eikä loppua näy.

Suosiostaan huolimatta Ässä-arpa on loppujen lopuksi mitäänsanomaton arpa huonoilla rahapalkinnoilla (todistamme tämän väitteen kohta). Netissä on parempiakin arpoja.

Ässä-arvalle on netissä paljon kilpailijoita.

Perinteinen Ässä-arpa

Ässä-arvassa pelit, hinta ja palkinnot ovat vuosien saatossa muuttuneet. Perus-Ässän hinta on nykyään 4 € ja päävoitto 75 000 €.

Ässä-arvassa on kaksi peliä: ensimmäisessä pelissä yritetään raaputtaa esiin kolme samaa voittosummaa ja toisessa pelataan ristinollaa.

Peli 1 on niin simppeli, että kuka tahansa sitä pystyy pelaamaan. Pelin selkeyden takia voittoarpoja ei varmasti mene useaa roskiin, koska ykköspeli on helppo tarkistaa.

Veikkaus on myös muokannut voittoja sellaisiksi summiksi, etteivät ne mene niin helposti sekaisin (esim. luku 10 000 € ja 1 000 € menevät helposti sekaisin.)

Peli 2 on ristinolla, jossa raaputetaan X- ja O-merkkejä esiin 3×3 ruudukosta tarkoituksena saada esiin kolmen suora samaa symbolia. Ristinolla on yksinkertaisuudestaan huolimatta siitä inhottava peli, että voittoja voi helposti jäädä huomaamatta.

Niin hassulta kuin se kuulostaakin, ihmissilmä ei ole niin tottunut havaitsemaan symbolijonoja kuin numerolukuja, joten ristinollassa jää helposti esim. vinosti muodostuva voittorivi huomaamatta ja voittorahat jäävät näin ollen Veikkauksen taskuun (yhteensä ihmiset jättävät nostamatta Veikkaus-voittoja vuosittain peräti seitsemän miljoonaa euroa!).

Ristinollan mahdollisten voittomenetysten takia Raaputusarvat.fi suosittelee pelaamaan kyseistä arpaa vain ja ainoastaan netissä. Siihen tarkoitukseen Betssonin arpojen Ristinolla-arpa on oikea valinta, koska ohjelmisto huolehtii arvan tarkastamisesta.

Ässä-arvan voitot

Trio nettiarpa - pelaa BetssonillaVeikkauksen Ässä-arpa jakaa voitot keskimäärin suhteella 1:3.5, jolloin n. 22% arvoista voittaa. Arvan palautusprosentti on n. 54% pahviversiossa ja 47% netissä.

Toisin sanoen puolet Ässä-arpaan sijoittamastasi rahasta menee palkintopotin kasvatukseen – toinen puolikas menee suoraan Veikkauksen kirstuun.

4€:n Ässä-arvan palautusprosentti on kyllä luvattoman heikko, sillä esim. Trio-nettiarvassa on peräti 87,5% palautusprosentti ja pääpalkintokin on peräti 100 000€ vaikka arpa on puolta halvempi (Trio:n hinta 2€). Kaikki arpa sivustot tarjoavat tällaisia rutkasti Ässää parempia pelejä.

Mega-Ässä

Veikkaus yrittää pysyä kilpailussa mukana tarjoamalla 10€ hintaista Mega-Ässäarpaa, jossa pääpalkintona 500 000€. 3 Wow arpa Betssonilla

Veikkauksen yritys ei olekaan mikään vallan huono, sillä Mega-Ässä pitää sisällään peräti viisi eri peliä (pelit: 3 samaa rahasummaa, symboliparit, ristinolla, samaa symbolia sekä onnennumero).

Kaikki Mega-Ässän pelit yhteenlaskettuna kyseisen arvan voittotodennäköisyys on 25% ja palautusprosentti Veikkaukselle harvinaisen korkea 60%.

Mega-Ässä on hyvä yritys mutta se ei pääse lähellekään WOW3-nettiarpaa, jonka pääpalkinto on miljoona euroa verovapaasti (maksetaan voittajan tilille 1500€ kuukausivauhtia 15 vuoden aikana). Lisäksi WOW3 arvoista n. joka kolmas voittaa.

Mini-Ässä

Mini-Ässä on Mega-Ässän vastakohta, eli halpa (hinta 2€) pikkuarpa. Mini-Ässän ainoa peli on jo aikaisemmin tässä artikkelissa parjattu ristinolla.

Mini-Ässäarvassa ei ole kyllä mitään hyvää. Sen voit itsekin todeta seuraavasta taulukosta, jossa sitä verrataan Trio-nettiarpaan:

OminaisuusMini-ÄssäTrio
Päävoitto20 000€100 000€
Voitto%20%40%
Palautus%47%87.5%
Hinta2€2€

Jätä siis Veikkauksen ankea Mini-Ässä kioskin nurkkaan ja pelaa monin verroin edullisempaa ja verovapaata Trio-arpaa.

Trion ja muut tämän artikkelin arvat löydät suomenkielisestä ja luotettavasta Betssonista.

Muuta kiinnostavaa